torstai 1. elokuuta 2013

Perkeleen puristeet!

KIRJOITTAA, KYSYÄ, OPPIA - projekti raahautuu vasta vähän yli sadassa lauseessa. Ehdoton päivittäminen on henkisesti äärimmäisen raskasta ja velvoittavaa. Inhoan koko touhua. Lopettaminen on koko ajan mielessä.

Aluksi minulla oli kolme lukijaa, jotka kommentoivat lauseita. Siitä sai valtavasti voimaa. Hekin uupuivat matkalle. En ihmettele. Jatkan nyt yksin. 

Inhoan näitä perkeleen puristeita, jotka eivät jätä minua rauhaan. Pyörivät päässä, vaativat hiomista, sommittelua ja lopulta tulostusta.
 
Olen miettinyt, etten julkaise lopputulosta enää kirjana. Se ei ole kiinnostavaa, se ei kiinnosta ketään. Ehkä kokoan lopputuloksen luettavampaan, tiivimpään muotoon ja jätän sivuilleni pdf:nä kaikkien luettavaksi ja tulostettavaksi. Onko se sitten sähkökirja?
 
Kirjan julkaiseminen ei merkitse minulle enää mitään. 
 

5 kommenttia:

 1. Älähän nyt, Lassi! Ei kukaan ole koko kesää ja joka aamu koneen ääressä kommentoimassa.

  Ja viimeiset lauseesi ovat olleet enimmäkseen havaintoja ja lyyrisiä sanaleikkejä, joihin minulla ainakaan ei ole paljon muuta sanottavaa kuin että hienosti, mukavasti, kauniisti... jne. sanottu. Mitä merkitystä sellaisilla kommenteilla on? Se on sama kuin "aika kiva". Eikä se ole kiva! Kommentiksi ainakaan.

  Toivottavasti et ole ottanut liian suurta urakkaa. Jospa niitä aforistisia ajatuksiakin vielä päähäsi syntyy, ennen kuin vuoden urakka umpeutuu.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Sen verran vaan, että nämä ovat lauseita; ne voivat olla lyyrisiä ja/tai aforistisia. Niiden ei tarvitse täyttää mitään määritelmällisiä laatuvaatimuksia. Valta julkaista on minulla. Toki toivon että lauseet herättävät lukijassa joitakin tunteita. Ärsytys, pettymys, iva, turhautuminen ja vihakin käyvät.

  Mutta jos ne jättävät täysin välinpitämättömäksi, lukija on väärässä paikassa.

  VastaaPoista
 3. Eivät lyyriset lauseet minua välinpitämättömäksi jätä. Ainoastaan osaamattomaksi kommentoida niitä (julkaisemiskynnyksen ylittävin sanoin, etten puhuisi pelkästään läpiä päähäni). Kai silti saan käydä lukemassa niitä? Varmaan moni muukin käy, vaikka ei kommentoi.

  VastaaPoista
 4. Tietenkin saat. En osaa sanoa, käykö. Sami Liuhto käy. Eihän koko projektia ole noteerattu edes Aforismiblogissa, mikä on aika uskomatonta ja loukkaavaa!

  VastaaPoista
 5. Voi voi Lassi!
  En ole kesältä enkä kiireiltäni kommentoida.
  Kun olen lukenut, olen aina ihastunut tai loukkaantunut.
  Eikös se merkitse, että kannattaa jatkaa.
  Kannattaa jatkaa.
  T: Kosti

  VastaaPoista